Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 8 i 10 de novembre: 300 anys d'ocupació, de resistència a la Plana d'Urgell


Els pròxims 8 i 10 de novembre Mollerussa acollirà diferents activitats populars per commemorar els 300 anys d'ocupaccorrellengua2007p.jpg ió espanyola i resistència a la Plana d'Urgell. D'aquesta manera, el dijous dia 8 a les nou del vespre l'historiador i sociòleg Ramon UsallP pronunciarà una conferència a la sala d'actes del Centre Cultura que porta per títol: '300 anys d'ocupació espanyola a la Plana d'Urgell'.

Dissabte dia 10 a dos quarts de dotze del migdia i a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila es portarà a terme l'activitat 'Llengües i Contes'. A partir de les sis s'iniciarà a la plaça de l'Ajuntament una cercavila de cultura popular amb la participació de diferents grups de grallers, geganters i batucada, i una vegada hagi finalitzat hi haurà un berenar amb coca i xocolata a l'entrada del Centre Cultural. A continuació, a les vuit del vespre i a la sala d'actes del mateix centre hi haurà el concert del vilafranquí Cesk Freixas.
Finalment, a les deu de la nit, al local de l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell i seu de la Penya Barcelonista tindrà lloc un sopar popular amb cassola de tros i begudes de la terra. Per acabar, hi haurà diverses actuacions de final de festa per fer una mica de gresca reivindicativa tots plegats.
Des de la CUP Plana d'Urgell, que col·labora en l'organització dels actes juntament amb l'Associació Cultural i Juvenil 'La Plana', us animem a participar en aquestes activitats l'objectiu principal de les quals vol servir per recordar que 300 anys després de l'ocupació espanyola dels Països Catalans encara som aquí resistint i mirant cap al futur amb el cap ben alt treballant per aconseguir algun dia l'alliberament social i nacional del nostre país. A més a més, els actes també volen servir per donar a conèixer la iniciativa popular del Correllengua que contempla el foment de l'ús social del català com a llengua del nostre país.
Per a més informació:

www.300anys.cat 
www.correllengua.cat

* Al cartell figura que el ponent que pronunciarà la xerrada serà l'historiador Jaume Fernández, però a causa d'un contratemps de darrera hora que li impossibilitava assistir a Mollerussa, l'organització ha decidit posar al seu lloc el sociòleg i també historiador Ramon Usall que exposarà una conferència amb el mateix contingut que la inicialment prevista.