Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | En bicicleta de Barbens a l'Estany per denunciar els 300 anys d'ocupació espanyola


El passat 30 de juny més d'un centenar de persones convocades pel Jovent de Barbens i la CUP Plana d'Urgell van participar en una bicicletada popular que va transcorre des de Barbens fins a l'Estany d'Ivars i Vila-sana per denunciar els 300 anys d'ocupació espanyola als Païsosbici1.jpg Catalans. L'acte, que s'emmarca en la campanya d'àmbit nacional '300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència', es va iniciar pels volts de les set de la tarda i després d'un parell d'hores en bicicleta es va fer un sopar popular al camp de futbol de Barbens que es va allargar fins a quarts d'una de la nit.
Tant des del Jovent de Barbens com des de la CUP Plana d'Urgell es valora molt positivament la participació dels veïns i veïnes de Barbens, que també van felicitar l'organització per la iniciativa i la finalitat política del mateix. En aquest sentit, durant el recorregut, els participants van onejar diverses estelades que es van deixar veure fins arribar a un indret tant característic del Pla d'Urgell com és l'espai natural recuperat de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
Així doncs, grans i petits de la vila de Barbens van poder gaudir d'una magnífica jornada lúdica i reivindicativa al mateix tempsbici2.jpg que va finalitzar amb l'esmentat sopar on es van servir més de 119 plats, una xifra que va sorprendre fins als mateixos organitzadors de l'activitat.
El 2007, els i les catalanes viurem el tercer centenari d'ocupació espanyola sobre els Països Catalans. Aquest fet, de gran importància històrica, no pot seguir passant desapercebut. Gran part de la societat catalana desconeix episodis transcendentals de la pròpia història, i per tant, de la realitat d'opressió nacional i social que ha patit i continua patint el nostre país.
Malgrat l'evident significació històrica de l'any 2007 (per l'efemèride de la Batalla d'Almansa el 1707), l'ocupació del nostre país va ser llarga, com a conseqüència de la resistència popular, i no conclogué fins el 1715 amb la caiguda de Mallorca.
Conseqüentment, la denúncia i el recordatori d'aquests fets no ha de finalitzar pas enguany. Aquesta campanya, per tant, ha d'allargar-se fins el 2015 i estendre's arreu de la geografia dels Països Catalans. Tampoc no podem oblidar que una part del país, la Catalunya Nord, ja fa més de 300 anys que resta ocupada, però aquest cop és un altre botxí qui intenta aplicar l'aniquilació del nostre poble, l'estat francès.
La denuncia i la reivindicació de l'inici dels 300 anys d'ocupació dels Països Catalans s'ha de concebre amb un objectiu clar: evidenciar les fermes conviccions de lluita del nostre poble per alliberar-se, tal i com s'ha demostrat en els tres segles de resistència. Una prova evident d'aquesta oposició a la imposició espanyola és la nostra pròpia existència malgrat els anys de tortures, guerres, dictadures, presons, exilis... Persecucions que han estat tant físiques com mediàtiques i que no han pogut amb nosaltres. El moviment de resistència a l'ocupació espanyola segueix aquí, viu, existent i qüestionant l'odre econòmic i sociopolític establert.
Així doncs, des de la campanya '300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència', instem a tots els casals i ateneus populars escampats arreu del territori català, a tots els col·lectius que lluiten per salvaguardar la nostra llengua i cultura de la imposició espanyola, a les associacions que batallen dia a dia per transmetre la veritat històrica viscuda als Països Catalans, i a totes aquelles persones que senten que cal plantar-se davant de 300 anys d'ocupació espanyola, a treballar per demostrar que els catalans i catalanes ja n'estem tipes d'aquesta colonització econòmica i nacional, que no restarem callats davant les injustícies que ha viscut i viu el nostre poble i que vèncer és l'únic que ens podrà aturar.
Per més informació:
www.300anys.cat