Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | La CUP presenta una moció a Mollerussa perquè l'ajuntament sol·liciti que s'investiguin les tortures


La CUP Plana d'Urgell va presentar el passat mes de març una moció a l'Ajuntament de Mollerussa perquè el Ple logotora.jpgaprovi que s'investiguin les tortures protagonitzades pels Mossos d'Esquadra l'any 2003 al jove de Torà, Jordi Vilaseca.  A dia d'avui i després de tot aquest període, una vegada han passat les eleccions del 27 de maig, encara és hora que el govern municipal o algun membre de qualsevol de les forces polítiques presents al consistori durant els darrers quatre anys - CiU, PSC i ERC - es pronunciïn al respecte.
En aquest sentit, la CUP té la intenció de presentar de nou la moció una vegada s'hagi constituït el nou govern municipal sorgit de les eleccions, que estarà format pel PSC amb el suport d'ERC, després que CiU hagi perdut la majoria absoluta. D'aquesta manera, la CUP té l'esperança que aquest suposat nou 'govern d'esquerres' no menystingui la moció i es preocupi així per aquests fets tant greus que van ocórrer a les nostres contrades.

L'1 d'abril de 2003 en Jordi Vilaseca, un jove de Torà va ser detingut sota la Llei Antiterrorista quan tornava de treballar. Després d'estar 3 dies incomunicat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, el dia 4 d'abril va ser ingressat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i posteriorment a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Santa Maria, ambdós de la ciutat de Lleida. L'ingrés va ser motivat per una pèrdua del coneixement i un quadre d'ansietat a conseqüència del tracte rebut durant el període d'incomunicació.

La principal prova d'aquests maltractaments és una analítica duta a terme pel mateix Hospital realitzada el 5 d'abril i la qual va donar un resultat positiu d'amfetamines a l'orina (en Jordi estava des del dia 1 d'abril sota la Llei Antiterrorista, i segons informes mèdics els indicis d'amfetamines a l'orina causats per la ingesta d'aquest tipus de drogues duren entre 24 i 48 hores). En canvi el 6 d'abril el resultat era negatiu. Cal destacar, que aquesta analítica no va ser feta per cap servei mèdic escollit per la família del jove sinó pel mateix hospital on va ser portat mentre estava detingut.

D'altra banda, cal remarcar que durant aquest període d'incomunicació, Jordi Vilaseca va signar una declaració autoinculpatòria, que hauria estat obtinguda sota tortura. La declaració va servir per encausar dos joves més de Torà, Jordi T. I Antoni C., detinguts el 4 d'abril de 2003. Així mateix, aquesta declaració obtinguda en les circumstàncies descrites és la principal prova per mantenir l'acusació contra els detinguts.

La CUP Plana d'Urgell demana a l'Ajuntament de Mollerussa i a tots els grups municipals que hi són presents el perquè de la seva falta de resposta a l'hora de tractar els drets fonamentals de les persones i esperem que puguin respondre'ns quina és la seva opinió respecte als fets que denunciem i que volem que es transmetin en un Ple.

Per a + info sobre el cas de Torà visita: http://blog.sindominio.net/blog/justicia_pel_jove_de_tora/